Ingredienser

Vitamin B1 ‒ spiller på lag med hjertet ditt

Det følsomme vitamin B1 er et av åtte vannløselige B vitaminene som er viktig for celledannelse i kroppen vår. Derfor har vitamin B1 også en verdifull funksjon i produksjonen av byggesteiner i cellenes DNA ‒ som igjen beskytter hjertet ditt.

Illustrasjonsbilde til sak-

Oppdagelsen av vitamin B1 

Det første B vitaminet som ble oppdaget, var vitamin B1 ‒ også kjent som Tiamin. 

Vitaminet ble oppdaget i forbindelse med sykdommen beriberi, en mangelsykdom som oppstår når vi ikke har nok B1 vitamin i kroppen. Dette ble oppdaget av en nederlandsk lege kalt Christiaan Eijkmann under studier på Java i 1890-årene. 

Beriberi er mer utbredt i land med stor hungersnød og få muligheter til å spise variert, men i Vesten er det primært alkoholikere som er mer i risikogruppen for å utvikle sykdommen. 

Ettersom B1 er et vannløselig vitamin, produserer ikke kroppen vår det selv. Vi må derfor få det gjennom kostholdet vårt. Det hjelper heller ikke at vitamin B1 er et veldig følsomt vitamin som lett brytes ned av stoffer som alkohol, kaffe og høy steke- eller koketemperatur. Det betyr i praksis at mye B1 vitamin går tapt i matlagingen fordi mange av oss ofte koker og steker maten på høy temperatur.

Kaffe og alkohol er vanndrivende og vitaminet er vannløselig, og derfor vil de med høyt inntak risikere å miste mer B1 vitamin gjennom urinen. 

Få de viktige B vitaminene med Quramin – 100% vegansk

Vitamin B1 sin rolle i kroppen

Så hva er det vitamin B1 egentlig gjør som er så viktig? Jo, det sørger for at karbohydrat omsettes til druesukker ‒ glukose. Videre blir glukosen gjort om til energi som går til hjerte, hjerne og muskulaturen vår.

Tiamin aktiverer hjelpeenzymer i kroppen som har ansvar for flere tusen biokjemiske reaksjoner i kroppen ‒ som overføring av nerveimpulser. Derfor er det også et bra vitamin for nervesystemet ditt. Alt dette sammenlagt gjør at B1 vitaminmangel kan være skadelig både fysisk og psykisk over tid. 

Andre næringskilder som gir B1 vitamin

Som med alle andre vitaminer, finnes det noen smarte kilder til B1 vitamin. Husk at trikset for å holde et balansert nivå, er å sikre et daglig inntak.

Noen kilder til vitamin B1

 • Kornprodukter 
 • Belgfrukter som erter og bønner 
 • Poteter 
 • Nøtter 
 • Kjøtt 

Hvem trenger vitamin B1? 

Som tidligere nevnt, er det visse vaner og årsaker som gjør at vi ikke får nok B1 vitamin, men fordi B1 vitamin er vannløselig er det viktig å opprettholde et regelmessig inntak. 

Her er noen av de som er mest i faresonen for å få for lite vitamin B1 
 • Personer med for lite variert kosthold og høyt inntak av sukker og hvitt mel. 
 • Underernærte personer som for eksempel driver med ekstrem slanking 
 • Individer som sliter med alkoholisme og høyt alkoholinntak 

Det finnes også noen symptomer på B1 vitaminmangel som er viktige å se etter. Disse kan oppstå allerede noen uker uten nok tilførsel. 

Prøv Quramin 2 mnd for kun 199,-

Symptomer på B1 vitaminmangel
 • Irritabilitet 
 • Nedstemthet
 • Redusert apetitt 
 • Kvalme 
 • Magesmerter 
 • Muskelsvakhet og muskelsvinn 

Quramin garanterer ditt daglige inntak av vitamin B1 

Hvis du vil være helt sikker på at ditt inntak av B1 vitamin er godt nok hver dag bør du prøve Quramin. Quramin inneholder også brennesle og svart hvitløk som er proppfulle av antioksidanter som bidrar vedlikehold av hjertet, holder leddene komfortable, hjelper til så du føler deg mer energisk, støtter kroppens vitalitet og immunforsvar. 

Fikk du lyst til å prøve Quramin? 

Når du bestiller Quramin for første gang får du en dose for 60 dager for kun 199 kroner med vårt velkomsttilbud! 

Quramin pilleeske

NÅ KUN 296,-

Unike ingredienser = bedre effekt!

+ Velkomstgave verdt 199,-
Melatonin gir økt søvnkvalitet