Virkeområder

Trøtt og sliten? 5 tips til hvordan du kan få mer energi

Er du mye slapp og sliten uten å vite hvorfor? Det er mange grunner til hvorfor vi mangler energi. Likevel ligger ofte nøkkelen i livsstil og ernæring. Her er 5 råd til hvordan du kan øke energinivået.

Illustrasjonsbilde til sak-

1. Oppsøk fastlegen for en helsesjekk 

Før du går inn og tar noen grep som kan hjelpe energinivået, er det alltid lurt å booke en time hos fastlegen for å utelukke underliggende sykdom eller vitaminmangler. Her kan det være lurt å be om en blodprøve for å sjekke at alle nivåer på vitaminer og mineraler stemmer. Mangel på vitaminer har ofte symptomer som tretthet og slapphet, og kan til og med føre til dårligere psykisk helse som depresjon og angst dersom det foregår over tid.

Vitaminmangel kan også føre til varige skader på kroppen. Derfor er det lurt å ta en sjekk i ny og ne for å se at alt står bra til. Sammen med fastlegen kan dere se over om det er noen aspekter ved livet som kan gjøres annerledes for å øke energinivået og få det bedre. 

2. Quramin gir deg vitaminer og mineraler som hjelper til med å føle deg energisk.

En annen viktig faktor som mange lett kan glemme i en fullpakket hverdag, er å få seg nok vitaminer og mineraler. Kroppen vår og blodet vårt er helt avhengig av disse for å fungere optimalt.

Utfordringer med dagens kosthold, er at de det ofte ikke inneholder store nok mengder med vitaminer og mineraler. 

Quramin er kostilskuddet gir deg den unike blandingen av 11 vitaminer, mineraler og urter med dokumentert effekt som sammen gir deg et bedre utgangspunkt.

Den næringsrike brenneslen kombinert med Cork marint magnesium,  B6 og B12 vitamin får du flere av vitaminer som bidrar å øke energinivået når du tar Quramin hver dag over tid.

De 11 vitaminene, mineralene og urtene i Quramin bidrar til: 
  • Bidrar til å redusere tretthet og utmattelse og normal energiomsetning
  • Bidrar til vedlikehold av hjertet
  • Støtter kroppens immunforsvar
  • Bidrar til å holde leddene komfortable

Prøv Quramin – få mer energi

3. Gjør en vurdering av kostholdet ditt 

Når legen er konsultert, er det smart å se nærmere på hvilke vaner du har på matfronten. Spiser du mat med mye sukker, høyt fettinnhold, lite kornprodukter og drikker lite vann, kan dette være en av forklaringene på hvorfor energinivået ikke føles optimalt. Noen ganger kan det også komme av at vi spiser for lite regelmessig i løpet av dagen. 

Her kan du lese Helsedirektoratets anbefalinger til et sunt og variert kosthold

Et tips er også å være obs på kaffeinntaket ditt ettersom det kan være lett å drikke mye kaffe i løpet av en arbeidsdag ‒ som faktisk kan gjøre oss engstelige, stresset og redusere energinivået. Noe som kanskje ikke er motivasjonen din til å drikke den i utgangspunktet. 

Det hjelper heller ikke at koffein i tillegg kan ødelegge nattesøvnen vår ‒ spesielt hvis det inntas for sent på dagen.

4. Fysisk aktivitet er alfa omega for mer energi 

Nei, dette betyr ikke at du bør bli verdensmester i løping, eller den sterkeste personen på treningssenteret. Dørstokkmila blir fort merkelig høy når vi setter for strenge krav for oss selv. Helsedirektoratet anbefaler 30 minutter med fysisk aktivitet hver dag og kan være alt fra en koselig gåtur, yoga, rask gange  ‒ eller en dansing med favorittspillelisten på headsettet. Det viktigste er at du kjenner at pulsen øker litt og så skader det ikke at aktiviteten er noe som gir deg glede. 

Et smart grep er å ha et mål på 5000 – 10.000 skritt hver dag. Da forplikter du deg til en viss mengde bevegelse daglig. Et konkret mål kan være en god motivasjon til å ta en kveldsvandring i nabolaget, eller til og med en liten joggetur på morgenkvisten. Hvis du avtaler med partner eller en venn å bli med på utfordringer kan det også bidra til å trigge konkurranseinstinktet.  

Å holde seg fysisk aktiv gir deg bedre blodsirkulasjon, påvirker humøret betraktelig og er en stor bidragsyter til et stabilt energinivå.

5. Prioriter nok søvn og psykisk helse 

I dag sliter 15- 20 prosent av den norske befolkningen med insomni, hvor forekomsten er høyere hos de yngre, kvinner og eldre. Søvn påvirkes av alt fra kosthold, stress, trening eller psykiske plager. For mange er det også en stor utfordring å legge fra seg mobilen før leggetid og blir liggende å scrolle til sent på natten. Den kontinuerlige scrollingen trigger oss emosjonelt og kan være en årsak til hvorfor det er vanskelig å sove etter mange timer med på sosiale medier.

Dårlig søvn kan skade cellene våre og gjøre oss syke over tid fordi det svekker immunforsvaret vårt. Andre grunner til dårlig søvn er alkohol og nikotin. Hvis du kjenner det er vanskelig å ta tak i søvnproblemene på egen hånd, finnes det en del gode apper som kan hjelpe deg med å slappe av og meditere. Dette kan du legge inn som en rutine cirka en time i forkant av sengetid. Opplever du at mange vanskelige tanker kommer krypende når du skal legge deg, er det ikke alltid like enkelt å skulle roe ned før du legger deg. Da kan det være lurt å prøve meditasjon og pusteøvelser, eventuelt kontakte fastlegen for å få en henvisning til en psykolog som kan hjelpe deg med å sortere tankene. 

Quramin pilleeske

NÅ KUN 296,-

Unike ingredienser = bedre effekt!

+ Velkomstgave verdt 199,-
Melatonin gir økt søvnkvalitet