Virkeområder

Hjertet hviler aldri ‒ slik tar du godt vare på det

Visste du at hjertet ditt pumper cirka 5 liter blod hvert minutt? Det er litt mer enn fire store flasker brus i minuttet. Hjertet er organet som aldri hviler, og som vi må ta ekstra godt vare på. Her er noen spennende fakta om hjertet ditt og noen tips til hvordan du kan ta bedre vare på det.

Illustrasjonsbilde til sak-

Hjertets livsviktige oppgaver 

5 interessante fakta om hjerte

  • Hjertet slår 100 000 om dagen og rundt 3 milliarder i løpet av et gjennomsnittlig levd liv..
  • ..og rundt 4 spiseskjeer blod for hvert slag. 
  • Hjertet er cirka like stort som knyttneven din.  
  • En god latter gjør godt for hjertet også ‒ dette viser flere studier.
  • Daglig generer hjertet nok energi til å kjøre en lastebil hele 32 km! 

Hjertets viktigste oppgave er å sørge for at kroppen alltid er forsynt med oksygen. Hvert slag frakter rundt 5 liter oksygenrikt blod til et intrikat nettverk av arterier og vener, og returnerer oksygenfattig blod til lungene. Blodet som pumpes rundt sørger også for at celler og vev mottar de næringsstoffene de trenger, og tar med seg avfallsstoffer videre. 

Hjertet er på mange måter sjefen i sirkulasjonssystemet vårt som blant annet sikrer at hvite blodceller og antistoffer er der de skal være for å beskytte deg mot infeksjoner. Sirkulasjonssystemet er også med på å frakte blodet rundt for å vedlikeholde riktig temperatur til alle tider ‒ i hele kroppen. 

3 tips til et sunnere hjerte

Det finnes noen helt enkle grep du kan ta for å sørge for at hjertet ditt holder seg sunt og sterkt i mange år. Vi har dessverre ikke muligheten til å forandre genetiske sykdommer som brått kan oppstå, men livsstilen vår har vi muligheten til å forandre på. Og det er nettopp gjennom sunt kosthold og fysisk aktivitet mye av hjertemagien skjer. 

  1. Spis mat som er godt for hjertet.

Fisk, frukt, grønnsaker og grove kornprodukter er gull for hjertet vårt. Unngå for mye mettet fett og rødt kjøtt. Spis også oftere (rundt 4-5 måltider) og små måltider, fremfor lite og store måltider. Sørg for at du får i deg viktige vitaminer, mineraler og urter hver dag.

Prøv Quramin i 60 dager for kun 199,-

  1. Opp av stolen og inn i skogen! 

Det kommer nok ikke som en overraskelse at fysisk aktivitet er mye bedre for hjertet enn stillesitting. God kondisjon er bra for fettstoffer i blodet, blodtrykket og mye mer! Hvis du synes det er vanskelig å komme i gang, så tenk heller at det er bedre med litt enn ingenting. Gå deg en kort runde i nabolaget etter jobb, eller ta trapper fremfor heis, eller gå av ett busstopp for tidlig. Lite kan gjøre mye når det kommer til fysisk aktivitet. Har du skog og grøntområder i nærheten er det enda et pluss da det også får ned stresshormoner i kroppen – ett ekstra pluss for hjertet. 

  1. Kutt røyk og tobakk

Ikke bare er røyk og nikotin skadelig for lungene, men det er også skadelig for hjertet over tid. Dersom det er for vanskelig å stumpe røyken eller snusen alene, finnes det røykesluttkurs eller individuelle veiledningstilbud som kan hjelpe deg. 

Magnesium hjelper til å vedlikeholde hjertehelsen

Virkeområder -

De fleste av oss har nok opplevd følelsen av at hjertet hopper over et slag eller to i løpet av dagen uten at vi opplever det som plagsom. Ekstraslag (også kalt ekstrasystoler) er som regel helt ufarlig og kan føles ut som om hjertet hopper over et hjerteslag. Noen kan ikke engang kjenne når det oppstår. 

For andre, derimot, kan ekstraslag bli til et plagsomt fenomen som går utover livskvalitet og til og med forstyrrer søvn. 

Bestill Quramin – ingen binding

Fenomenet trigges ofte av stress, koffein og alkohol, men det kan også oppstå av magnesiummangel. Magnesium spiller nemlig en rolle for kroppens singalveier som er med på å opprettholde blant annet hjerterytmen vår.

Er det for lite magnesium i kroppen, vil det etter hvert oppstå en opphopning av kalk i blodårene ‒ som igjen øker risikoen for hjerte-og karsykdommer. Derfor er det smart å sørge for at du får i deg nok magnesium daglig ‒ enten via mat eller kosttilskudd. Spesielt hvis du plages av ekstraslag over lengre perioder. 

Dersom du plages av hjertebank, ekstraslag eller ujevn puls, skal det tas på alvor og sjekkes av en hjertespesialist for å utelukke eventuell sykdom.

Quramin et nytt multiltilskudd. 

Kostillskuddet Quramin er laget av en unik miks av 11 urter, vitaminer og mineraler med dokumentert effekt, og er laget for å gi deg enda flere helsefordeler.

Quramin inneholder den helt spesielle og veganske CORK marint magnesium høstet fra det rene keltiske hav hvor magnesiumet filtreres ut fra sjøvannet sammen med over 70 andre spormineraler. 

Kombinert med kraftfulle antioksidanter fra svart hvitløk, den ekstra næringsrike brenneslen og B1 vitamin som bidrar til overføring av nerveimpulser, får du mye bra for hjertet ditt i en kapsel når du tar Quramin hver dag over tid.

De 11 vitaminene, mineralene og urtene i Quramin er kombinert for at du skal få en sunnere hverdag. 

Quramin pilleeske

NÅ KUN 296,-

Unike ingredienser = bedre effekt!

+ Velkomstgave verdt 199,-
Melatonin gir økt søvnkvalitet