Virkeområder

Immunforsvaret ‒ kroppens helt egne forsvarstropp

Immunforsvaret er vår egne, skreddersydde militærtropp som alltid står beredt når inntrengere prøver å innta kroppen vår. Her er en kort oversikt over hvordan det immunforsvaret fungerer, og hva du selv kan gjøre for å ta bedre vare på det.

Illustrasjonsbilde til sak-

Immunforsvarets unike og intelligente evner 

Det er nok ingen overdrivelse når vi sier at immunforsvaret er et av de mest unike og intelligente systemer som finnes på planeten. Stadig omringet av bakterier, virus og andre fremmedlegemer, ville så og si ingen art overlevd særlig lenge uten et immunforsvar. 

I kroppen vår finnes det et immunforsvar som består av to hoveddeler: det uspesifikke forsvaret og det spesifikke forsvaret. Det uspesifikke forsvaret er immunforsvaret vi er medfødt med og arvet fra våre forfedre, mens det spesifikke forsvaret er immunforsvaret som bygges opp etter ulike virus og bakterier har skapt problemer for kroppen. 

Det spesifikke forsvaret lagrer informasjon og produserer et helt eget angrep mot den ene spesifikke ubudne gjesten ved neste besøk. Disse to forsvarssystemene utgjør et team som samarbeider tett for å holde kroppen frisk og kjempe mot uønskede inntrengere vi møter på i løpet av en dag.

Immunsystemets hovedoppgaver

  • Sette i gang betennelsesreaksjoner.
  • Oppdage vevsskader. 
  • Oppdage mikroorganismer og andre skadelige inntrengere og sette igang et angrep.
  • Rydde opp etter skader og sykdom. 
  • Sette i gang reparasjon etter en vevsskade 

Prøv Quramin 2 mnd. for kun 199,-

Hvordan få bedre immunforsvar? 

Virkeområder -

Det finnes flere måter du selv kan passe på immunforsvaret ditt, men det finnes noen helt spesifikke nøkkelord som ofte går igjen når det kommer til å vedlikeholde et sterkt immunforsvar.

Her er 5 kjappe tips til hvordan

1. Ha et variert og sunt kosthold

Maten vi spiser har helt klart mye å si for mer enn immunforsvaret vårt ‒ det påvirker hele kroppen fra topp til tå, men vitaminer som C vitamin, D vitamin og næringskilder som er rike på antioksidanter er viktige for et optimalt immunforsvar. Derfor er det smart å se litt nærmere på hva du spiser i løpet av en dag, og så gjøre en videre vurdering om du får i deg nok av de nødvendige næringstoffene du trenger i løpet av en dag.

2. Stress ned 

Forskning viser at stress over en lengre periode kan påvirke immunforsvaret negativt på grunn av at kroppen øker kortisolproduksjonen. Derfor så anbefales det å stresse ned etter en dag med å gjøre meditasjonsøvelser, yoga, le med en venn eller gå en tur i skogen. Alt i alt: gjør aktiviteter som bringer glede og avslapning! 

3. Prioriter gode søvnrutiner 

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at kroppen vår trives best uthvilt  ‒  noe som inkluderer immunforsvaret ditt også. Se på hva slags søvnrutiner du har i dag dersom du sliter med søvnen: Ligger du lenge og scroller, eller sliter du med å gruble om ting og tang når mørket kommer? Da kan det være lurt å gjøre som nevnt over; ta deg en time før du skal legge deg og mediter, pust og slapp av ‒ og legg bort skjermen. 

Bestill Quramin – ingen binding

4. Hold deg fysisk aktiv

 Kroppen vår er skapt for bevegelse. Trening og fysisk aktivitet øker blodsirkulasjonen som bidrar til at celler og antistoffer kommer seg raskere gjennom kroppen ‒ og effektiviserer immunforsvaret ditt. 

5. God hygiene 

Er det èn ting vi har lært de siste årene, er det at ingenting slår kampen mot bakterier og virus som en god håndvask. Vasker du hendene regelmessig i løpet av dagen, gjør du både deg selv og folk rundt deg en tjeneste. I følge Folkehelseinstituttet regnes en håndvask på 40 – 60 sekunder som det som trengs for å få hendene skikkelig rene.

Quramins 4 ingredienser som støtter kroppens immunforsvar. 

Quramin inneholder ikke bare èn, men 10 ulike vitaminer, mineraler og urter, hvorpå 4 av disse bidrar støtter kroppens immunforsvar. Den unike blandingen er laget for å optimalisere effekten av hverandre. 

Les mer om Quramins ingredienser

1. C vitamin 

Som et kraftfullt antioksidant er C vitamin sin hovedoppgaven å beskytte cellene mot oksidativt stress.

2. Svart hvitløk 

I 1858 påviste Louis Pasteur at hvitløkens antibakterielle egenskaper kunne brukes til å bekjempe forkjølelse og mot sårinfeksjoner. I dag vet vi at svart hvitløk gir deg dobbelt så mye antioksidanter enn hvitløk som bidrar til normal immunfunksjon og vedlikehold av hjertet. 

3. Brennesle 

Brennesle er den mest næringsrike planten som norsk natur har å by på. Den er rik på proteiner, C-vitamin, jern, magnesium, kalium og silisium. Brennesle hjelper til å føle deg mer energisk og støtter kroppens immunforsvar.

4. D3 vitamin 

Også kjent som solvitaminet har D3 vitamin en rolle når det kommer til immunforsvaret vårt. Mangel på D3 vitamin kan føre med seg alt fra muskelsmerter og mangel på energi.

Quramin inneholder ingredienser med dokumentert effekt 

Quramin er en sammensetning av unike 11 urter, vitaminer og mineraler med dokumentert effekt, og er laget for å gi deg enda flere helsefordeler til immunforsvaret. Den spesielle miksen av Pellegrino Black Garlic, CORK marint magnesium fra det rene keltiske havet, C vitamin, D3 vitamin, Brennesle og Boswellia Serrata som til sammen: 

  • Hjelper til å vedlikeholde ledd og sener
  • Ghjelper til så du føler deg mer energisk
  • Bidrar til vedlikehold av hjertet
  • Støtter kroppens immunforsvar
Alle ingredienser i Quramin er i tillegg 100 % vegansk
Quramin pilleeske

NÅ KUN 296,-

Unike ingredienser = bedre effekt!

+ Velkomstgave verdt 199,-
Melatonin gir økt søvnkvalitet